Kræmmerhus - Tommelise - forgyldt

no980-6275-2022

HC Andersen Kræmmerhus - Tommelise - forgyldt

H: 11 cm

Dette elegante kræmmerhus med Tommelise-motiv vil utvivlsomt tage julehyggen til nye højder.

Vidste du, at kræmmerhuset er en af de ældste former for pynt til juletræet? Det ældste kendte julekræmmerhus er helt tilbage fra 1866.

Kræmmerhuset er af messing belagt med 18 kt. guld og måler 11 cm i højden og 6 cm i bredden (målt på det bredeste sted). Der medfølger et rødt bånd til ophængning.

Eventyret om Tommelise

Eventyret om Tommelise handler om en lille pige med hjertet på det rette sted, som kommer ud på sit livs eventyr. Tommelise, der ikke er højere end en tommelfinger, bliver en dag kidnappet fra sit hjem af en ond skrubtudse. Den onde tudse vil have Tommelise gift med sin stygge, ækle søn. Derfor tager tudsen pigen til fange på et åkandeblad. Nogle venlige dyr, deriblandt sommerfuglen, hjælper hende heldigvis med at undslippe og hun får igen mod på livet.

Da vinteren nærmer sig, kommer der blot nye udfordringer til og kulden gør, at Tommelise næsten fryser ihjel. Men til hendes held finder en markmus hende og tilbyder hende husly. Markmusens nabo, en styg muldvarp, forelsker sig i Tommelise og inviterer hende hjem i de mørke gange under jorden. Her finder hun en døende svale, som hun tager sig af. Svalen takker Tommelise og flyver atter afsted.

Den onde muldvarp planlægger at gifte sig med Tommelise, men den ulykkelige pige vil ikke leve resten af sit liv i mørke under jorden. Tommelise har intet valg og tager derfor afsked med solen, naturen og dyrene. Heldigvis kommer den selvsamme svale, hun reddede, til undsætning og redder den fortvivlede Tommelise fra den mørke skæbne.

Svalen tilbyder at tage hende med til de varme lande, som hun straks takker ja til. Da de ankommer, finder Tommelise en lillebitte mand inde i en hvid blomst. En mand, der har samme størrelse som hende selv. De forelsker sig og lever lykkeligt til deres dages ende.

168.00 DKK

120.00 DKK pr. stk

Denne vare sælges ikke enkeltvis. Du skal mindst vælge 10 antal for denne vare.

Tilføj til ønskeliste

30 andre varer i samme kategori