Selandia Fad - Holmegaard

ro4340425,2023

Da Per Lütken skabte Selandia i 1957 skabte han en moderne klassiker, som blev sat tilbage i produktion i 2011. Det mundblæste blå fad på 24 cm har en særlig form. Brug Selandia som skulpturel kunstgenstand på bordet eller i reolen, eller fyld den med årstidens frugt. Den ultimative gaveide til en særlig anledning – og til alle, der holder af klassisk, dansk design. Fadet findes også i en størrelse på 24 cm i en klar og en blå variant.


Hvert stykke mundblæst glas er unikt og håndlavet af glaspusteren, som omhyggeligt blæser den rigtige mængde luft gennem den smalle pibe. Luftbobler i glasset er derfor uundgåelige og udgør en del af den charme, der kendetegner mundblæst glas.

Per Lütken var en af Holmegards mest avancerede glasdesignere. Da Per Lütken i 1942 overtog chefstolen som kunstnerisk leder hos Holmegaard havde han ikke en baggrund indenfor glas, men Per Lütken kunne sit håndværk. Igennem 40 år designede Per Lütken over 300 serier for Holmegaard, bl.a. mesterværket Provenceskålen.

537.00 DKK

Tilføj til ønskeliste

29 andre varer i samme kategori