WING, KAY PORCELAIN TRAY

KB204-2019

Porcelænsfad 55 cm.
Godt design er noget, som alle har ret til. Sådan lød Kay Bojesens mantra, og det er et mantra, vi gerne fører videre, for uden smukke og velfungerende ting i hverdagen, bliver livet gråt og trist. Kay Bojesen havde stor fokus på at designe æstetiske brugsting med høj funktionalitet, som gjorde dagligdagen nemmere. Kay Bojesen var uddannet sølvsmed og brugte de første mange år af sin karriere på arbejdet med sølv. Han havde et vågent øje for nye tendenser og trends og blev en stærk fortaler for funktionalismen, hvor han lovpriste rene, glatte overflader, form og funktion og talte imod krummelurer og overflødige dekorationer.
Kay Bojesen var en produktiv herre, og han formåede at sætte mere end 2000 forskellige designs i produktion i alt fra sølv, stål, tin og glas til træ, bambus, melamin og porcelæn. Der var med andre ord nok at vælge imellem i arkiverne, da der skulle udvælges de designs, der nu er blevet til serien Kay, en relancering af nogle af de originale sølvdesigns - som nu genskabt i smukt, håndlavet porcelæn.
Kay Bojesens forkærlighed for de små detaljer uden overflødig pynt kommer klart til udtryk i WING fadets lette vinger.
Serien er navngivet Kay efter designeren og hjernen bag, Kay Bojesen. Med Kay-serien bliver Kay Bojesens mantra om, at godt design er noget, som alle har ret til efterlevet.
Design: Kay Bojesen.
Serie: Kay-serien.

450.00 DKK

Tilføj til ønskeliste

30 andre varer i samme kategori